Šef dizajna:
»Dizajn stvara razliku između brendova!«
Dizajn daje dušu proizvodu i dopire do srca ljudi. Kada brend postigne
takvu emocionalnu vezu sa ljudima tada prestaje biti običan.

Upoznajte Petera Schreyera

Kada se Kia Motors odlučila krenuti na put dinamičnog i inovativnog dizajna odlučili su se za najboljeg dizajnera - svjetski poznatog Nijemca Petera Schreyera, koji je "glavni krivac" za Kijinu revoluciju dizajna i uljepšavanje naših modela. Kao naš šef dizajna Peter Schreyer predstavlja suštinu Kije kao brenda i djeluje kao posrednik poruka između Kije i naših klijenata širom svijeta.

Bogata riznica dizajnerskih nagrada Petera Schreyera

Najnovije priznanje - postao je jedan od tri predsjednika korporacije Kia Motors i šef dizajna grupacije Hyundai-Kia - ovog Bavarca nesumnjivo svrstava među najuticajnije autoritete na području dizajniranja proizvoda u cijeloj automobilskoj industriji.

Kao šef dizajna u Audiju od 1994. do 2002. godine Schreyer je najzaslužniji za podizanje Audijevog imidža. U periodu od 2002. do 20005. godine bio je šef dizajna u Volkswagenu i od 2005. je predvodio napredni dizajn grupacije Volkswagen, kada su dizajnirali nekoliko ključnih modela, između ostalog i nekoliko jedinstvenih koncepata. Dobitnik je više njemačkih i međunarodnih nagrada, npr. njemačku saveznu nagradu za dizajn i svjetski priznatu nagradu "Red dot." Više puta je dobio njemačku nagradu za dizajn zbog svog doprinosa u razvoju njemačke automobilske industrije kroz svoje sportske i inovativne dizajnerske smjernice.

»Inspiriraju me arhitektura,
umjetnost, glazba ...
Sviđaju mi se stvari, koje nisu
prosječne i ljudi,
koji slijede svoju viziju.«
Intervju s Schreyerom o njegovoj viziji i radu...

Konceptna vozila