KIA. PRVA PO
KVALITETU.

 
Svako ko želi proizvoditi proizvode vrhunskog kvaliteta mora biti gotovo opsednut kvalitetom. Kvalitet treba primećivati, predvideti, kontrolisati, sanjati, diviti mu se, težiti mu.
 

PRVA PO DOSTIGNUĆIMA.

 
Svako ko želi da proizvodi proizvod vrhunskog kvaliteta, mora biti opsjednut kvalitetom. Mora ga opažati, sanjati ga, diviti mu se, slijediti ga. Mi u Kiji u potpunosti smo predani stvaranju kvaliteta. Zato i proizvodimo tako izvanredne automobile i osvajamo glavne nagrade.
 • Kia velika pobjednica studije J.D. Power o pouzdanosti vozila u Njemačkoj. Među Nijemcima najviše plasirana od svih 24 brendova.

  Pročitajte više >>
   
  Mnogi Kia modeli osvojili su prestižne nagrade za dizajn red dot i iF product design. >>
   
  Na prestižnom takmičenju GOOD DESIGN 2015. Kia je osvojila nagrade za modele Sorento, Optima i koncept Trail’ster. >>
   
  Kia je prema istraživanju J.D.Power 2016 zauzela prvo mjesto po kvalitetu, u konkurenciji svih automobilskih brendova! >>
   
  Modeli Optima i Sportage su na testu Euro NCAP za 2015.godinu osvojili po 5 zvjezdica na području sigurnosti prilikom nesreća. >>
       

PRVA ZA LJUDE.

 
U razvoju svojih automobila uvijek slijedimo želje kupaca, bile one vezane za oblik, sigurnost ili udobnost. Naši modeli su savršena kombinacija stila, prostranosti, raznovrsnosti, aktivne i pasivne sigurnosti, ekonomičnosti goriva i užitka vožnje.

VRHUNSKA OPREMA

Naše automobile odlikuju premium materijali i elementi, inovativna pomagala za udobnost i sigurnost, moderni audio sistem, besprijekorna akustika i poštovanje najstrožijih standarda kvaliteta.

PROIZVEDENO U EVROPI

Kia vozila proizvodimo u Žilini (Slovačka), u jednoj od najmodernijih i najefikasnijih automobilskih fabrika na svijetu.

UŽITAK VOŽNJE

Odlična opremljenost vozila i nagrađivana ergonomija sa intuitivnim načinima korištenja tastera i prekidača, omogućava mirnu, sigurnu i opuštenu vožnju.
         

PRVA PO GARANCIJI.

 
Od 2006. godine Kia nudi legendarnu sedmogodišnju garanciju na sva nova vozila. Najduža garancija u Evropi, koja znatno smanjuje troškove održavanja vozila, najčvršći je dokaz našeg kvaliteta.

NAJVIŠI STANDARDI

Vozila Kia napravljena su u skladu s najvišim standardima automobilske industrije. Kia toliko veruje u kvalitet svojih vozila da sa sigurnošću može ponuditi najdužu garanciju u Evropi.

ZANIMA VAS VIŠE?

PRENOSIVOST

7-godišnja Kia garancija prenosiva je na sve buduće vlasnike vozila, pod uslovom da je vozilo održavano u skladu sa servisnim zahtevima.

VIŠE O GARANCIJI

CELOVITOST

7-godišnja garancija važi za kompletno vozilo, uz izuzetak potrošnog materijala.

PROČITAJTE VIŠE

NAJBOLJA IDEJA

Ugledni britanski časopis Autocar našu 7-godišnju garanciju proglasio je najboljom idejom 2006. godine.
           

PRVA PO OČUVANJU OKOLINE.

 
U Kiji brižljivo čuvamo prirodu. Svrstani smo i na
Interbrandovu listu 50 najboljih globalnih zelenih marki, a čak
12 naših modela osvojilo je certifikat zaštite okoline ISO14040.
Naša nova generacija motora značajno smanjuje potrošnju goriva i
smanjuje emisiju štetnih gasova.

REKORDER

Ekološki povoljnija nova paleta motora i mjenjača uspješno kombinuje smanjenu potrošnju sa maksimalnim užitkom vožnje.

VIŠE O DOSTIGNUĆU

INOVATIVNI MOTORI

U Kiji proizvodimo najnaprednije hibridne automobile - naš Optima Hybrid ušao je i u Ginisovu knjigu rekorda po niskoj potrošnji goriva!

DETALJNO O NOVIM MOTORIMA

STOP & GO

Sistem Stop&Go koji je u ponudi kod svih naših modela, prilikom zaustavljanja vozila gasi motor automobila i pokreće ga kada vozač želi ponovo krenuti, što donosi do 15% uštede goriva u gradskoj vožnji.

KAKO DJELUJE STOP & GO?

REKORDNO ŠTEDLJIV RIO

Kia Rio u verziji sa 1,1-litarskim dizel motorom troši samo 3,2 l/ 100km, a emisije ispušnih gasova smanjuje na 86 g/km, što ga čini apsolutnim rekorderom u svojoj klasi.

UPOZNAJTE ŠTEDLJIVI RIO

ELEKTRIČNI SOUL

Električni Kia Soul ne emituje nikakve emisije ispušnih gasova i napravljen je od bio materijala - od njih su napravljena sjedišta, unutrašnji tapacirung, tepisi, obloge plafona i još neki drugi dijelovi.

UPOZNAJTE SOUL EV