KIA. PRVA PO KVALITETU.

 
Svako ko želi proizvoditi proizvode vrhunskog kvaliteta mora biti gotovo opsednut kvalitetom. Kvalitet treba primećivati, predvideti, kontrolisati, sanjati, diviti mu se, težiti mu.
˅
 

PRVA PO DOSTIGNUĆIMA.

 
Svako ko želi da proizvodi proizvod vrhunskog kvaliteta, mora biti opsjednut kvalitetom. Mora ga opažati, sanjati ga, diviti mu se, slijediti ga. Mi u Kiji u potpunosti smo predani stvaranju kvaliteta. Zato i proizvodimo tako izvanredne automobile i osvajamo glavne nagrade.
 • Novi Sportage pobijedio je konkurente: Hyundai Tucson, Mazda CX-5 in Ford Kuga.

  Pročitajte više >>
   
  Mnogi Kia modeli osvojili su prestižne nagrade za dizajn red dot i iF product design. >>
   
  Na prestižnom takmičenju GOOD DESIGN 2015. Kia je osvojila nagrade za modele Sorento, Optima i koncept Trail’ster. >>
   
  Kia je prema istraživanju J.D.Power 2016 zauzela prvo mjesto po kvalitetu, u konkurenciji svih automobilskih brendova! >>
   
  Modeli Optima i Sportage su na testu Euro NCAP za 2015.godinu osvojili po 5 zvjezdica na području sigurnosti prilikom nesreća. >>
       

PRVA ZA LJUDE.

 
U razvoju svojih automobila uvijek slijedimo želje kupaca, bile one vezane za oblik, sigurnost ili udobnost. Naši modeli su savršena kombinacija stila, prostranosti, raznovrsnosti, aktivne i pasivne sigurnosti, ekonomičnosti goriva i užitka vožnje.

VRHUNSKA OPREMA

Naše automobile odlikuju premium materijali i elementi, inovativna pomagala za udobnost i sigurnost, moderni audio sistem, besprijekorna akustika i poštovanje najstrožijih standarda kvaliteta.

PROIZVEDENO U EVROPI

Kia vozila proizvodimo u Žilini (Slovačka), u jednoj od najmodernijih i najefikasnijih automobilskih fabrika na svijetu.

UŽITAK VOŽNJE

Odlična opremljenost vozila i nagrađivana ergonomija sa intuitivnim načinima korištenja tastera i prekidača, omogućava mirnu, sigurnu i opuštenu vožnju.
         

PRVA PO GARANCIJI.

 
Od 2006. godine Kia nudi legendarnu sedmogodišnju garanciju na sva nova vozila. Najduža garancija u Evropi, koja znatno smanjuje troškove održavanja vozila, najčvršći je dokaz našeg kvaliteta.

NAJVIŠI STANDARDI

Vozila Kia napravljena su u skladu s najvišim standardima automobilske industrije. Kia toliko veruje u kvalitet svojih vozila da sa sigurnošću može ponuditi najdužu garanciju u Evropi.

ZANIMA VAS VIŠE?

PRENOSIVOST

7-godišnja Kia garancija prenosiva je na sve buduće vlasnike vozila, pod uslovom da je vozilo održavano u skladu sa servisnim zahtevima.

VIŠE O GARANCIJI

CELOVITOST

7-godišnja garancija važi za kompletno vozilo, uz izuzetak potrošnog materijala.

PROČITAJTE VIŠE

NAJBOLJA IDEJA

Ugledni britanski časopis Autocar našu 7-godišnju garanciju proglasio je najboljom idejom 2006. godine.
           

PRVA PO OČUVANJU OKOLINE.

 
U Kiji brižljivo čuvamo prirodu. Svrstani smo i na
Interbrandovu listu 50 najboljih globalnih zelenih marki, a čak
12 naših modela osvojilo je certifikat zaštite okoline ISO14040.
Naša nova generacija motora značajno smanjuje potrošnju goriva i
smanjuje emisiju štetnih gasova.

REKORDER

Ekološki povoljnija nova paleta motora i mjenjača uspješno kombinuje smanjenu potrošnju sa maksimalnim užitkom vožnje.

VIŠE O DOSTIGNUĆU

INOVATIVNI MOTORI

U Kiji proizvodimo najnaprednije hibridne automobile - naš Optima Hybrid ušao je i u Ginisovu knjigu rekorda po niskoj potrošnji goriva!

DETALJNO O NOVIM MOTORIMA

STOP & GO

Sistem Stop&Go koji je u ponudi kod svih naših modela, prilikom zaustavljanja vozila gasi motor automobila i pokreće ga kada vozač želi ponovo krenuti, što donosi do 15% uštede goriva u gradskoj vožnji.

KAKO DJELUJE STOP & GO?

REKORDNO ŠTEDLJIV RIO

Kia Rio u verziji sa 1,1-litarskim dizel motorom troši samo 3,2 l/ 100km, a emisije ispušnih gasova smanjuje na 86 g/km, što ga čini apsolutnim rekorderom u svojoj klasi.

UPOZNAJTE ŠTEDLJIVI RIO

ELEKTRIČNI SOUL

Električni Kia Soul ne emituje nikakve emisije ispušnih gasova i napravljen je od bio materijala - od njih su napravljena sjedišta, unutrašnji tapacirung, tepisi, obloge plafona i još neki drugi dijelovi.

UPOZNAJTE SOUL EV