Svi novosti

19. 11. 2014

•    U oktobru najprodavaniji model limuzina Optima (11.840 vozila)
•    U prvih 10 mjeseci prodaja viša za 7,4%
•    Najprodavanija Kija u prvom polugodištu je limuzina Optima (82.813 vozila)

Iz Kia Motors America javljaju da su u oktobru zabilježili novi prodajni rekord - 11 posto višu prodaju u odnosu na prošlogodišnji oktobar!

U SAD su prošli mjesec prodali 44.694 Kija (39.754 u oktobru 2013.), a na godišnjem nivou je prodaja viša za 7,4 posto (489.711 vozila u odnosu na 456.137 u istom razdoblju prošle godine).

Najprodavaniji modeli u oktobru su bili limuzina Optima, koja je našla 11.840 novih kupaca, ikonični crossover Soul (11.840 primjeraka) i veliki sportski terenac Sorento sa 7.656 prodatih primjeraka.
Ostali popularni modeli su Forte (5.190 vozila, najtraženija je sportska verzija), sportski terenac Sportage (3.743) i monovolumen Sedona (u Evropi poznatiji kao Carnival) sa prodatih 2.376 primjeraka.

Dobro se prodaju i luksuzne limuzine K900 i Cadenza, iako naravno u puno manjim količinama nego ostali modeli. S obzirom da je NBA zvijezda LeBron James nedavno postao Kijin luksuzni ambasador za K900 je za očekivati da će i taj model vrlo brzo postati američki bestseler.

 

***
Kia Motors Corporation spada među najuspješnije globalne automobilske kompanije s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Preduzeće osnovano 1944. godine proizvede više od 2,7 miliona vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 170 država. Kompanija širom svijeta zapošljava više od 47.000 ljudi i njihov adut je evropski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih evropskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne evropske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Izrazito evropsku orijentisanost Kia dopunjuje svojom modernom fabrikom u slovačkoj Žilini i evropskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i zvanični automobilski partner Svjetskog prvenstva u fudbalu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan kompanije »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i sa revolucionarnom 7-godišnjom garancijom predstavljaju najbolji izbor za vaš novac.

24. 10. 2014

Košarkaš LeBron James postao je novi sportski ambasador Kije, čak štaviše postao je prvi Kijin luksuzni ambasador. LeBron James, jedan od najboljih košarkaša u istoriji NBA, koji se može pohvaliti i nadimkom King (Kralj) i Nike-ova je dugogodišnja ikona, ima dvije titule prvaka NBA lige i 2 olimpijske zlatne medalje, desetostruki je učesnik NBA All-Star... Više ...

13. 10. 2014

Kada se, ne tako davne 2007. godine, Kia opredijelila za dizajn kao temeljni pokretač budućeg rasta kompanije, definitivno nije pogriješila. Postavivši na čelo dizajnerskog tima jednog od najcjenjenijih svjetskih dizajnera Petera Schreyera počinje poslovni uzlet ove kompanije. Prema, danas objavljenom, Interbrandovom ekskluzivnom popisu 100 „Najboljih svjetskih brandova“... Više ...

07. 10. 2014

Kia Optima Hybrid osvojila je "Plus X" nagradu za inovaciju. Ova nagrada ujedno je i potvrda najvišeg kvaliteta, najboljeg dizajna te najnaprednijeg razmišljanja u kreiranju proizvoda. Nezavisni žiri, u sastavu stručnjaka i novinara iz 25 različitih branši, dodijelio je Kia Optimi Hybrid četiri "Plus X" nagrade. Optima Hybrid ocijenjena je kao... Više ...

01. 10. 2014

Novi Kia Sorento će evropsku premijeru doživjeti 2. oktobra na salonu automobila u Parizu, a društvo će mu praviti poboljšani modeli Rio i Venga. Njima će se na pozornici pridružiti koncept hibridne limuzine Optima, koji predstavlja Kijinu novu štedljivu dizelsko-električnu hibridnu tehnologiju. Novi Kia Sorento će svojim novim izgledom, brojnim novitetima na području paketa opreme i... Više ...