Svi novosti

21. 05. 2015

-    Aprila registrovali 33.602 Kije u Evropi
-    7,4-postotni rast zahvaljujući odličnoj prodaji novih Soula i Sorenta, restilizovanog Rija i »vječnog« Sportaga
-    Električni Soul EV već predstavlja petinu svih prodatih Soula
-    56% svih Kija registrovanih u Evropi tu i proizvedenih

Po podacima evropskog udruženja automobilskih proizvođača (ACEA) je Kia Motors Europe zabilježila najbolji april u svojoj istoriji i 7,4-postotni rast u odnosu na isti period prošle godine.

Kia je prošli mjesec prodala 33.602 vozila što je najbolji april u Evropi u istoriji ovog korejskog giganta. To je jedno značilo i njihov najbolji prvi kvartal u istoriji, jer su prodali 96.062 vozila (+7,4 % u odnosu na 1. kvartal 2014.).

 

Michael Cole, izvršni direktor Kia Motors Europe, podatke je komentarisao sljedećim riječima: “Kia u Evropi i dalje jača i zabilježili smo najbolji početak godine u našoj istoriji. Drago nam je da su naši nedavno predstavljeni modeli ispunili naša prodajna očekivanja, a pogotovo Sorento koji je prodajni hit širom kontinenta. Poruka je jasna – stranke sve više cijene Kijin visoki kvalitet i dizajn naših modela.”

 

Impresivna prodaja Sportaga, Sorenta, Soula i Ria
Iako će Sportage u sadašnjem obliku uskoro dopuniti pet godina i dalje raste njegova popularnost među evropskim vozačima. Prošli mjesec su ih u Evropi prodali čak 9.059 (+11,8 %), dok je 5.699 prodatih Riija u aprilu značilo čak 19-postotno povećanje.

 

Kijinom rekordnom rastu doprinijela je i odlična prodaja novog Sorenta (2.902 vozila) i Soula, koji su nedavno započeli svoj prodajni put po Starom kontinentu. U prva četiri mjeseca je 3.880 Evropljana kupilo Soula, od toga je 786 kupaca željelo potpuno električnog. Tako električni Soul EV, koji je Kijino prvo serijsko električno vozilo, već predstavlja petinu svih prodatih Soula.

Svi modeli Kia u Evropi dolaze s najdužom evropskom, jedinstvenom fabričkom 7-godišnjom (do 150.000 pređenih kilometara - prve 3 godine bez ograničenja kilometraže), koja važi za cijelo vozilo.

 

***
Kia Motors Corporation spada među najuspješnije globalne automobilske kompanije s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Preduzeće osnovano 1944. godine proizvede više od 3 miliona vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 180 država. Kompanija širom svijeta zapošljava više od 49.000 ljudi i njihov adut je evropski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih evropskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svjetski poznatog njemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne evropske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Izrazito evropsku orijentisanost Kia dopunjuje svojom modernom fabrikom u slovačkoj Žilini i evropskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i zvanični automobilski partner Svjetskog prvenstva u fudbalu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan kompanije »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i sa revolucionarnom 7-godišnjom garancijom predstavljaju najbolji izbor za vaš novac.

    
    

 

13. 05. 2015

Iz Kije javljaju da su svoju uspješnu saradnju sa teniskom super zvijezdom Rafaelom Nadalom produžili za još pet godina.   Popularni Rafa, nekadašnji Br. 1 svjetskog tenisa i osvajač 14 grand slam turnira, inače je Kijin globalni ambasador od  2006 i jedan je od najpopularnijih sportista na svijetu.   28-godišnji Španac tako će i dalje... Više ...

05. 05. 2015

Kia Motors je u Evropi postigla najbolji prvi kvartal u istoriji brenda i po podacima ACEA, udruženja evropskih proizvođača automobila, ostvarili su 7,4-postotni rast u odnosu na isto razdoblje lani. U prva tri mjeseca 2015. Kia je u Evropi prodala 96.092 vozila, što je najviše do sada u istoriji ovog korejskog giganta. U odnosu na isto razdoblje lani to predstavlja 7,4-postotni rast.   400 prodatih Sportage-a na dan ... Više ...

20. 04. 2015

Iz Kia Motors Europe javljaju da su nedavno proizveli dvomilionito vozilo u Evropi od 2006. godine, kada su sagradili fabriku u Evropi. Kijina slovačka fabrika, njihova jedina evropska i istovremeno jedna od najmodernijih na svijetu, ima čak 56-postotni udio u Kijinoj evropski prodaji. U ovoj fabrici proizvode sve tri  varijante porodice cee’d (cee'd hatchback, kupe pro_cee’d i... Više ...

26. 03. 2015

Od 2010. godine, kada su je premijerno predstavili na salonu u New Yorku, Optima je postala jedan od glavnih “krivaca” za rast korejskog brenda i postala je njihov najprodavaniji model u SAD u zadnje tri godine.   Pet godina kasnije Kia se vraća na staro mjesto gdje će 1. aprila premijerno pokazati potpuno novu atraktivnu limuzinu.   Nova Optima obogatiće svoju... Više ...