KIA pro_cee'd GT

KIA pro_cee'd GT

UŽAREN TEMPERAMENT. TURBO SNAGA.
Pogledaj novi Kia pro_cee’d GT – istraži njegove najveće atribute - 204 KS turbo motor, 18-inčni aluminijski naplaci, LED ledene kocke, Recaro sportska sjedišta, dvostruka ispušna cijev i još mnogo drugog.

KIA pro_cee'd GT
Katalog vozila Potražite prodajni salon

Izgled

Boje

DELUXE BIJELA (HW2)
CRVENA (FRD)
CRNA PERLA (1K)
SPARKING SILVER (KCS)
DARK GUN METAL (E5B)
Izaberite boju

Svojstva

Pregled

VANJŠTINA

GT donosi potpuno novu sportsku eleganciju. Prednja i stražnja LED svjetla? Da, svakako! Sportski odbojnici? Logično. Dvije ispušne cijevi? Definitivno! Atraktivnu i dinamičnu 3-vratnu karoserijsku izvedbu potpisuje slavni Peter Schreyer.

UNUTRAŠNJOST

Pogledaj izbliza i istraži suptilne detalje gdje god da pogledaš: kožom obložena ručica mjenjača, dodaci u kabini premazani metalik emulzijom ili crnim piano lakom, ambijentalno osvjetljenje centralne konzole, crveni šavovi kožom obloženog upravljačkog obruča ...

Sve to je rezultat opsesivne posvećenosti detaljima koju pokreće GT stil.

UDOBNOST

GT pršti od ideja. Jedinstvene ideje, velike i male, koje pokreće tehnologija i koja vožnju čini koliko se da jednostavnom i zabavnom.

SIGURNOST

Dobro zategnut. Snalažljiv. Temperamentan: novi Kia pro_cee’d GT je predan užitku u vožnji i uzbuđivat će vas cijelim putem do vašeg cilja.

PERFORMANSE

Turbo u svom srcu, Kia pro_cee’d GT je snažan i moćan u cijelom svom sjaju.

Svojstva

Vanjština

ZAPAŽEN

Kao i kod svakog pravog sportiste i kod GT-a nije sve u mišićima.

Vanjski izgled je kombinacija čistih mišića i elegancije, što se odražava u kupeovski oštrom prednjem dijelu, dinamičnoj silueti i agresivno-robusnom zadnjem dijelu.

Rezultat dizajnerskog pogleda na nastanak automobila je sportista u srcu koga nije stid biti zapažen.

DRZAK IZGLED

U skladu sa svojim imenom Kia pro_cee’d GT ima tako drzak izgled kakav i treba da ima sportista takvog kalibra.

To najbolje ilustruju npr. LED “ledene kocke,” koje obavljaju ulogu prednjih dnevnih svjetala, ili drski sportski branici.

PRAVI GT

Iz bilo kojeg ugla pogledamo vozilo vidimo da se radi o pravom GT-u. Ne smijemo zaboraviti ni LED svjetla pozadi, jedinstvenu motornu masku u obliku tigrovog nosa, dvije ispušne cijevi i zadnji difuzor … spisak je podugačak.

UPOTPUNJENA VIDLJIVOST

Upotpunjena vidljivost: LED dnevna svjetla u obliku četiri “ledene kocke” i HID ksenonski farovi s prilagodljivim sistemom prednjeg osvjetljavanja.

UZBUDLJIV U KABINI I IZVANA

Kia pro_cee’d GT je zaista uzbudljiv u kabini, ali ništa manje nije uzbudljiv ni kada ga pogledamo s izvana. Najbolji primjer ovoga su 18-inčni aluminijski naplaci sa 16-inčnim kočionim diskovima i crvenim kočionim čeljustima.

Drzak, obiman i čudesan, GT se može pohvaliti preciznošću tehnologije i profinjenom završnom izradom, što ostavlja odličan utisak bilo kuda vas put vodi.

Svojstva

Unutrašnjost

OČEKIVANJA

Sudeći po sportskoj vanjštini, puno ćete očekivati i u kabini GT-a. Sjedite u njega i nećete se razočarati.

MJERAČI U GT STILU

7-inčni TFT LCD mjerač se mijenja u trkaći mjerač brzine: jednostavno pritisni GT dugme na volanskom obruču za prikaz okretnog momenta i podataka.

RECARO SPORTSKA SJEDALA

Preuzmite kontrolu iz Recaro sjedala. Prednja sjedala stvorena su za dinamičnu vožnju. Optimalno usklađen iznimni stil s potporom vrhunske kvalitete.

Neke stvari ne vidite – vozačevo Recaro sjedalo opremljeno je s elektronski podesivom potporom za lumbalni dio, idealnom za uživanje u zavojima. Sve je osmišljeno za vrhunski sportski doživljaj.

GT DETALJI

Važni detalji GT stila: kožni obruč upravljača i Recaro sjedala s crveno ušivenim natpisom.

Svojstva

Udobnost

KAMERA ZA POMOĆ KOD VOŽNJE UNAZAD

Vožnja unazad, a pogotovo parkiranje, može biti baš neprijatna i često bolna za vaš vrat. Ali to ne važi za Kia pro_cee’d GT!

Zahvaljujući tzv. "rikverc kameri", koja služi kao vaše oči na potiljku, na TFT LCD zaslonu ispred vas prikazuje događanje iza vozila. Drugim riječima omogućava vam da bez okretanja glave vidite šta se događa iza vozila.

Zato vožnja unazad nikad nije bila tako jednostavna - ali i sigurna.

NAPREDNI NAVIGACIJSKI SISTEM

Želite voziti u pravom smjeru? Kao dodatnu opremu možete imati 7-inčnu i na dodir osjetljivu navigaciju, koja omogućava prepoznavanje glasa i sve ostalo, što spada u napredni navigacijski sistem.

ALUMINIJSKE PAPUČICE

Naši dizajneri su sve na i u GT-u napravili tako da je u potpunosti skladan s imenom Gran Turismo.

Zato su i vozačeve pedale dizajnirali u trkaćem stilu kako bi se slagale s ostatkom sportske kabine. Uživaćete u pravom GT iskustvu od glave do stopala.

GRIJAN UPRAVLJAČKI OBRUČ

Naši dizajneri dobro znaju da male stvari čine veliku razliku. Pogledajte upravljački obruč pro_cee’da GT, koji aktiviramo jednim dodirom prekidača.

AUTOMATSKI KLIMA UREĐAJ

Ljeti možete sami podešavati željenu temperaturu, a pored toga automatski klima uređaj ima i dvozonsko djelovanje - odvojeno za vozača i suvozača.

Ako to nije dovoljno svježe za vas, uvijek možete otvoriti opcijski panoramski krov za direktni ulaz zraka u kabinu.

NAPREDNA AUDIO TEHNOLOGIJA

Napredna audio tehnologija pretvara GT-a u mobilni studio – tu su radio, CD plejer, 6 zvučnika, TFT LCD zaslon, prekidači za upravljanje audio sistema na upravljačkom obruču i AUX/USB priključci za iPod ili MP3 plejer.

Svojstva

Sigurnost

LDWS (Lane Departure Warning System)

U životu ima puno ometajućih faktora i uvijek postoji mogućnost da nismo sabrani. Srećom tu je sistem LDWS (Lane Departure Warning System), koji vas u slučaju da napuštate svoju voznu traku, vizuelno na armaturnoj ploči i zvučno upozori – tako ćete zasigurno ostati na svojoj traci i na taj način u velikoj mjeri smanjiti mogućnost sudara.

Tako ćete zasigurno ostati na svojoj traci i na taj način u velikoj mjeri smanjiti mogućnost sudara.

KSENONSKI FAROVI

Mrak nije nikakav ozbiljan izazov za pro_cee'da GT, jer za odlično osvjetljavanje brinu HID ksenonski farovi, koji spadaju u serijsku opremu, a u koju spada i sistem prilagodljivih farova.

SISTEM PRILAGOĐAVANJA FAROVA

Ovakva savremena tehnologija omogućava rano otkrivanje prepreka i onemogućava mrtve uglove tokom vožnje noću, jer farovi svijetle snažno i prilagođavaju se smjeru položaja volana, uglu, težini i brzini vozila.

Radi se o inteligentnom osvjetljavanju za poboljšanje sigurnosti u saobraćaju – pogotovo u lošim vremenskim uslovima.

VSM (VEHICLE STABILITY MANAGEMENT)

Kakav god je tvoj način vožnje ili uslovi vožnje s GT-om ćeš uvijek biti "čvrsto u sedlu" i uživaćeš u izvanrednoj upravljivosti.

A to je tako zato što VSM pomaže vozilu ostati u željenom pravcu, jer kao dio serijske opreme nudi sigurnosna pomagala kao što su kočioni sistem protiv blokiranja točkova (ABS), pomoć pri polaženju uzbrdo (HAC) te sistem elektronske stabilnosti (ESC), koji otklanja predupravljanje i podupravljanje.

SPORTSKA SJEDALA SA POTPOROM U LUMBALOM DIJELU

Pri pro_cee'du GT najambicioznijim vozačima nude odličnu bočnu potporu i u najoštrijim krivinama, a asimetrična potpora u lumbalnom dijelu ih čini tako udobnim u svakodnevnoj upotrebi.

Svojstva

Performanse

AERODINAMIČKE PERFORMANSE

GT-ove atraktivne linije izgledaju fantastično, ali to nije njihov jedini zadatak! Njihova uloga je ključna kod maksimalnog iskorištenja aerodinamičnih mogućnosti vozila.

Snižena karoserija bolje održava željeni smjer i drži kontakt s podlogom. Aerodinamika optimizira dovod zraka i smanjuje otpor zraka i to je dvostruki bonus, koji doprinosi smanjenju buke u kabini i snižava potrošnju goriva.

SPORTSKI I UDOBAN

Kia pro_cee’d GT nudi osjećaj sportskosti na točkovima tako da ćete se teško odvojiti od svog vozačkog sjedišta. Naša tajna, koja se skriva iza sportskosti? Prvo je ovjes tako podešen da nudi izvanrednu upravljivost i udobnu vožnju.

Ne smijemo zaboraviti ni na pravu mješavinu tvrde, ali udobne vožnje i prilagođenosti svakidašnjoj upotrebi te prave sportske grmljavine iz ispušnih cijevi.

TURBO GDI MOTOR SA 150 kW (204 KS)

pro_cee’d GT najsnažniji je član obitelji cee’d koji iznova definira pojam sportske vožnje.

Postanite apsolutni vladar ceste uz pomoć 1,6-litrenog turbo TGI motora s 150 kW (204 KS).

DO 100 km/h U 7,7 SEKUNDI

Vežite pojaseve, let počinje! GT krasi 6-stupanjski ručni mjenjač koji Vas do 100 km/h dovodi za 7,7 sekundi te postiže maksimalnu brzinu od 230 km/h.

SNIŽENA AERODINAMIČKA KAROSERIJA

Snižena karoserija bolje održava željeni smjer i drži kontakt s podlogom. Aerodinamika optimizira dovod zraka i smanjuje otpor zraka i to je dvostruki bonus, koji doprinosi smanjenju buke u kabini i snižava potrošnju goriva.

IZVANREDNA UPRAVLJIVOST

Kia pro_cee’d GT nudi osjećaj sportskosti na točkovima tako da ćete se teško odvojiti od svog vozačkog sjedišta.

Naša tajna, koja se skriva iza sportskosti? Prvo je ovjes tako podešen da nudi izvanrednu upravljivost i udobnu vožnju.

Specifikacije

Motori

Motor Benzinski, 4 cilindra
Tip motora Benzinski, 4 cilindra
Radni obujam (ccm) 1.591
Najv. snaga
(kW/KS pri okr./min)
150 / 204 ~ 6.000
Najv okr. mom.
(Nm pri okr./min)
265 ~ 1.750 - 4.500
Maks. brzina vozila (km/h) 230
Ubrzanje od 0 do 100 km/h (s) 7,7

Specifikacije

Dimenzije

Dimenzije
Vanjske dimenzije (mm)  
Dužina 4.310
Širina 1.780
Visina 1.430
Međuosovinski razmak 2.650
Razmak između kotača (sprijeda/straga) 1.545 / 1.553
Prevjes (sprijeda/straga) 900 / 760

 

Motor 1.6 T-GDI (150 kW/204 KS)
Masa praznog vozila (kg) (s vozačem) 1.359 – 1.448
Najveća dozvoljena masa (kg) 1.850
Prtljažni prostor (l) 380 / 1.225
Spremnik za gorivo (l) 53

Specifikacije

Ovjes i upravljanje

Ovjes i upravljanje
Sprijeda McPherson noge sa stabilizatorom i plinskim amortizerima.
Straga Dvije poprečne vodilice i jedna uzdužna vodilica na svakoj strani. Plinski amortizeri i torzioni stabilizator.
Upravljanje MDPS električni progresivni servo upravljač.

 

Kočnice
Kočnice/td> Hidraulične, dvokružne, dijagonalne; ABS s elektronskom raspodjelom kočione sile EBD.
Sprijeda Samoventilirajući diskovi
Straga Diskovi

 

Pneumatici i naplatci
Pneumatici i naplatci 225/40 ZR18, 7.5J x 18
Rezervni kotač T125/80 D16 (privremeni rezervni kotač)

Specifikacije

Emisije i potrošnja goriva

Motori 1.6 T-GDI (150 kW/204 KS)
CO2 emisije (g/km) – komb. 171
Emisijski razred EURO V
Vožnja izvan naselja (l/100 km) 6,1
Kombinirana vožnja (l/100 km) 7,4
Vožnja u naselju (l/100 km) 9,7