Upoznajte KIA
kvalitet
Upoznajte 7 ključnih elemenata koji čine svaku Kiju - prošećite kroz kvalitet!

KIA - KVALITET ZA LJUDE

Bez obzira da li se radi o dizajnu, sigurnosti ili komforu najveći naglasak kod razvoja vozila smo stavili na ljude, koji sjede u njima. Zato naši modeli tako dobro zadovoljavaju potrebe naših stranaka - naš cilj je napraviti savršenu kombinaciju stila i komfora, aktivnih i pasivnih sigurnosnih pomagala, prostranosti i svestrane upotrebe, štedljivosti i uživanja u vožnji. Bilo gdje vas vodi vaš put, možete biti uvjereni da ćete se osjećati odlično.

ODUŠEVLJAVAJUĆA JEDINSTVENOST

NAŠ VIŠESTRUKO NAGRAĐIVANI DIZAJN

Pod dirigentskom palicom mnogostruko nagrađivanog Kijinog glavnog dizajnera Petera Schreyera dizajn Kije se razvio u pročišćene, savremene linije kod kojih odmah prepoznajete Kiju. Bez obzira da li se radi o Sportagu, Optimi, Vengi, Soulu, Riju ili Picantu teško je naći model Kije, koji nije dobio neku međunarodnu nagradu za dizajn. IF i red dot nagrade su među najcjenjenijim u automobilskom sektoru, a za koje je Peter Schreyer rekao: "Sve te nagrade su prekrasno priznanje naše strategije pozicioniranja dizajna u središte brenda Kia."

> Više

TO MOŽETE OSJETITI

U SVAKOM DETALJU

Mnogo napora ulažemo u to da kvalitet naših vozila ne samo vidite nego i osjetite - u svakom pojedinačnom detalju. Kvalitetni materijali, ka vozaču usmjereni premium elementi, inovativna pomagala za maksimalan komfor, savremeni audio sistemi, mogućnost individualizacije unutrašnjosti i najstroži standardi kvaliteta: unutrašnjost naših vozila je zaista impresivna i pruža vidljiv dokaz naših visokih standarda.

ZADOVOLJSTVO STRANAKA

Najveći izazov za svakog proizvođača automobila je postignuti najviši mogući nivo zadovoljstva stranaka. Osnova za to je vrhunski kvalitet vozila, koji zavisi od tehnoloških standarda proizvodnje i učinkovitosti sistema praćenja istih. Naša fabrika u slovačkoj Žilini je jedna od najsavremenijih, najekološkijih i najefikasnijih fabrika automobila u svijetu. Tamo naša vozila proizvode i pregledavaju specijalisti u skladu s najvišim standardima automobilske industrije. Taj kvalitet nam pruža takvu samouvjerenost da našim strankama nudimo najdužu garanciju u Evropi - 7 godina, 2.555 dana ili 150.000 pređenih kilometara bezbrižne vožnje.

> Više

IZVANREDNA EFIKASNOST

ČISTO UŽIVANJE

Novi standard kvaliteta motora: naša najnovija porodica štedljivih motora i mjenjača nastala je sa željom pružanja ekonomičnosti U kombinaciji s maksimalnim uživanjem u vožnji. Kijini novi benzinski i dizelski motori uključuju tehnološke prednosti, koje smanjuju potrošnju goriva i emisije štetnih plinova - uz to smanjuju troškove održavanja i nude dinamičnost, izdržljivost i vrhunske performanse.

> Više

ECODYNAMICS

ODGOVORNI NAPREDAK

Očuvanje prirode je naša neprestana briga. Zato ne samo da ispunjavamo najstrože zahtjeve o zaštiti životne sredine i prerade otpadaka kroz sve faze proizvodnje nego i godinama radimo na ekološkom poboljšanju naših vozila. Naše ekološki najprihvatljivije verzije diče se oznakom "EcoDynamics." EcoDynamics znači čisto uživanje u vožnji, ali s okolini prihvatljivijim tehnologijama, jer snižavaju potrošnju goriva i emisije ispušnih plinova.

> Više

ZVUK PRECIZNOSTI

Bez obzira da li se radi o zvuku zatvaranja vrata, paljenju motora ili mijenjanja brzina, akustika vozila je jedan od ključnih faktora, koji utiču na komfor putnika. Neprestanim smanjivanjem težine naših vozila, upotrebom vrhunskih materijala i izvanrednom izradom, naši inžinjeri su uspješni u smanjenju buke na minimum u svim našim modelima. Na kraju krajeva, ne želimo tek ispunjavati neke naše smjernice nego ih neprestano premašivati. U svakom detalju.