• Novi Sportage

  Novi Sportage

  Veruj svojim očima

  Novi Sportage, koji vas nikada ne prestaje oduševljavati, doživeo je podosta dizajnerskih promena i sada izgleda bolje nego ikada pre.

 • Saznaj više o novom dizajnu.

  Saznaj više o novom dizajnu.
  > Istraži sada

 • Upoznajte najnovije tehnologije

  Upoznajte najnovije tehnologije.
  > Istraži sada

 • Istraži svu opremu za udobnost.

  Istraži svu opremu za udobnost.
  > Istraži sada

360°

Počni s pogledom 360°
Klikni i povuci
 • 16" alloy wheel

  16" aluminijumski naplaci

 • 17" alloy wheel

  17" aluminijumski naplaci

 • 18" alloy wheel

  18" aluminijumski naplaci

Dizajn
"Imate pravo
da ostanete očarani."

Dizajn koji vas dovede do toga da progovorite.

Uvod

Novi Sportage, koji je sada još privlačniji, svom dizajnu je dodao još nešto prefinjenosti. Oštriji detalji spoljašnjosti između ostalog uključuju promenjenu masku motora, nova svetla i paletu novih aluminijumskih naplataka, koji se odlično slažu s modernim izgledom i kvalitetnim materijalima u unutrašnjosti. Budite spremni na to da ćete biti predmet divljenja bilo gde da krenete.

Vrhunski dizajn.

Made in Europe.

Privlačnim linijama i atraktivnim detaljima kao što su ksenonski farovi i zadnja LED svetla, novi Kia Sportage ostavlja odvažan prvi utisak.

Promenjena maska motora.

Sada s još odvažnijim dizajnom.

Novi Kia Sportage dolazi s novom maskom u obliku tigrovog nosa, koja je vrhunac odvažnosti automobilskog dizajna. Sada se može pohvaliti hromiranim oivičenjem i rešetkastim ili klinastim uzorkom.

"Lovljenje ovog auta je čista zabava."

Veliki prednji farovi.

Usmjeren napred. Razmišlja unapred.

Robusna maska može opciono imati i ksenonske farove. Veliki farovi s crnim oivičenjem dopunjuju zaobljenu krovnu liniju novog Sportaga, a s izražajnim LED dnevnim svetlima omogućavaju poboljšanu vidljivost ispred vozila.

Atraktivna zadnja svetla.

Odvažnije. Svetlije. Bolje.

Promenjena su i zadnja kombinacijska svetla koja doprinose elegantnijem izgledu. Kao opciju sada je moguće naručiti LED zadnja svetla za bolju vidljivost noću ili u lošijim voznim uslovima.

Kokpit usmeren prema vozaču.

Zadovoljstvo osigurano.

Savremen izgled Sportagevog kokpita uramljen je u meku instrument ploču. Ali ne radi se samo o izgledu: napravljena je s namenom da je vozaču na dohvat ruke sve što mu je potrebno za udobnu, zabavnu i sigurnu vožnju. Prekidači na obruču upravljača omogućavaju jednostavnu upotrebu audio sistem i bluetootha – sve to bez pomicanja pogleda s ceste.

“Tvrd materijal za trd svakidašnji posao.”
Mekani tapacirung vrata.

Mekani tapacirung vrata.

Predivan tapacirung unutrašnjosti

Kada se radi o kvalitetu završne obrade novi Sportage pogotovo se iskazao. Dovoljno je pogledati atraktivne linije i detalje tapacirunga vrata – s površinama mekšim na dodir i novom IMG (In-Mould Graining) zrnatom obradom teksture.

Superiorna armaturna ploča.

Superiorna armaturna ploča.

Kvalitet na svakom centimetru.

Armaturna ploča novog Sportaga uverava kvalitetnom izradom i materijalima prijatnim na dodir. Ergonomski je poboljšana i s inovativnom mekom nano premazom. Fokusiranost na detalje tu ne završava, jer je centralna konzola istovremeno i praktična i dopadljiva.

Panoramski krovni prozor.

Više sunca. Više užitka.

Opcijski panoramski krovni prozor omogućava vam pogled u plavo nebo i prijatno provetravanje. Prozor koji se proteže celom dužinom krova stvara prekrasan osećaj prostranosti u kabini. S električno pokretanim kliznim mehanizmom otvaranja i zatvaranja zadužen je za maksimalnu udobnost i nebesku svetlost. Dovoljan je samo pritisak na dugme.

Tehnologija
“Očaravajuće tehnologije
…zaplenjene!”

Nadgrađeno s visokom tehnologijom.

Uvod

Novi Sportage predstavlja pametne i napredne sisteme, koji zajedno deluju oko vas – postavljeni su tako da vam tokom vožnje omogućavaju maksimalnu kontrolu i zadovoljstvo. Očekujte najbolje i bićete prijatno iznenađeni.

Hi-tech Supervision merači.

Sve što morate znati je očima dostupno.

Novi opcioni Supervision sportski merač, postavljen među najvažnijim podacima o vozilu, odskače svojim 4,2-inčnim TFT LCD zaslonom, koji ima neverovatno oštru rezoluciju tako da vozač u deliću sekunde s lakoćom može pročitati informacije – od potrošnje goriva i pređenih razdaljina do upozoravajućih poruka, informacija o izabranom Flex Steer načinu tvrdoće volana i još mnogo toga.

Start/Stop sistem.

Ekološki. Ekonomičan.

Vaše vozilo često se od tačke A do tačke B probija kroz mnoštvo semafora i saobraćajnih gužvi. Napredni start/stop sistem u ovakvim situacijama automatski pali i gasi motor – kada sklonite nogu s pedale kvačila i vozilo je u slobodnom hodu. To vam štedi dragoceno gorivo, što je ekološki prihvatljivo i dobro za vaš novčanik.

Kamera za pomoć kod vožnje unazad.

Tačno vidi šta je iza vas.

Nakon prebacivanja u brzinu unazad (tzv. rikverc) na 4,3-inčnom TFT LCD kolor zaslonu ili 7-inčnom zaslonu navigacije prikazuje slika događanja iza vozila, št vam olakšava parkiranje i upozorava na niske prepreke iza vas. *Opcija.

“Rešavanje slučaja zahteva maksimalan uvid.”
Sistem pametnog automatskog parkiranja (SPAS)

Sistem pametnog automatskog parkiranja (SPAS)

Parkiranje unazad bez muke.

Sa sistemom SPAS bićete oduševljeni jednostavnošću parkiranja – čak i na najužim parkiralištima. Sistem prepoznaje odgovarajući paralelni parking prostor i nakon toga automatski preuzima upravljanje volana i ocenjuje razdaljinu ispred i iza vozila. Sve što morate uraditi je da prilagodite brzinu i kočenje.

Udobnost
“Biti na radnom mestu
još nikad nije bilo tako udobno.”

Neobična putovanja. Svaki dan.

Uvod

Sportage sa svojom prefinjenom završom obradom, skrivenim pomagalima i iznenađujućom prostranošću nudi puno razloga za osmeh. S tako mnogo raspoloživih pomagala na cilj ćete doći još bolje raspoloženi.

Jednostavna upotreba zaslona na dodir.

Zabava na dodiru prstiju.

Dodatno uz standardni audio sistem je kod novog Sportage na raspolaganju i 4,3-inčni i još veći 7-inčni TFT zaslon na dodir. Oba zaslona mogu se pohvaliti savremenim zvučnim sistemom InfinityTM s krovnom antenom u obliku peraje ajke – sve udobno kontrolišete vrhovima prstiju. 7-inčni zaslon navigacionog sistema čak uključuje prepoznavanje glasa, funkciju čitanja tekstualnih poruka i šest besplatnih godišnjih nadgradnji mapa. Sa svom tom naprednom tehnologijom i osetnim smanjenjem upotrebe dugmadi bićete oduševljeni time kako još više možete uživati u vašem autu.

Grejan volan.

Tople ruke u hladnim danima.

Kia s novim Sportagem nudi napredne tehnologije za bolju udobnost u vožnji, npr. grejan obruč upravljača, koji greje vaše ruke bez obzira na to koliko je hladno vani. *Opcija.

“Pogodi šta sam našao u prtljažniku… puno prostora!”
Prostorna kabina.

Prostrana kabina.

Više prostora. Više mogućnosti.

Iako je Sportage u celosti kompaktan, u njemu ćete primetiti jedinstvenu prostranost. Zahvaljujući dugom međuosovinskom razmaku nudi puno prostora za noge, a pritom ne zaboravlja ni prostor za glave i laktove – ni na zadnjim sedištima. Pored toga što je prostran i vrlo je svestran s brojnim kombinacijama sedišta i mnoštvom korisnih pretinaca, uključujući i one u vratima i veliki zatvoreni ispred suvozača.

Prilagodiv prtljažnik.

Velik po pitanju opreme i svestranosti.

Nov Sportage nudi velikodušni 564-litarski prtljažnik. Ako to nije dovoljno za sve vaše potrebe, zadnja sedišta su deljiva u odnosu 60:40, a sa složivim sedištima neverovatnih 1.353 litra, što vam daje slobodu kod prevoza gotovo bilo čega što želite.

Električno pomeranje sedišta.

Uvek u savršenom položaju.

Zašto prihvatati kompromise oko udobnosti ako ih ne morate? Novi Kia Sportage opcijski može biti opremljen električnim pomicanjem vozačeva sedišta, koje ima i potporu u leđnom delu. Jednostavnim pritiskom na prekidač možete podesiti željeni položaj vašeg sedišta u čak šest smerova.

Pametni ključ.

Pametni ključ.

Jednostavan pristup postao je još jednostavniji.

Beskonačno traženje ključeva automobila postaje prošlost. S pametnim ključem* u vašem džepu ili torbici Kia Sportage automatski prepoznaje ključ u blizini vozila. Sve što morate uraditi je da jednostavno povučete ručicu vrata i otključate, a nakon toga pritisnete dugme Start/Stop za paljenje motora. *Opcija.

Podaci i dimenzije

Dimenzije

(mm)

4.440 1.855 1.630 * * (1.640: s krovnim nosačima) 1.597 1.598 2.640 890 910

Motori

Performanse

Najveća snaga (KS/obr./min) 135 /6.300
0 do 100 km/h (sek.) 11.1
Najveća brzina (km/h) 178
Okretni moment (nm/obr./min) 164.3 /4.850
Potrošnja goriva (l/100km)* 6.4
CO2 Emisije (g/km) 149
Najveća snaga (KS/obr./min) 166 /6.200
0 do 100 km/h (sek.) 10.4
Najveća brzina (km/h) 196
Okretni moment (nm/obr./min) 205 /4.000
Potrošnja goriva (l/100km)* 7.8
CO2 Emisije (g/km)* 182
Najveća snaga (KS/obr./min) 115 /4.000
0 do 100 km/h (sek.) 12.3
Najveća brzina (km/h) 173
Okretni moment (nm/obr./min) 260 /1.250~2.750
Potrošnja goriva (l/100km)* 5.2
CO2 Emisije (g/km)* 135
Najveća snaga (KS/obr./min) 136 /4.000
0 do 100 km/h (sek.) 10.8
Najveća brzina (km/h) 182
Okretni moment (nm/obr./min) 320 /1.800~2.500
Potrošnja goriva (l/100km)* 5.5
CO2 Emisije (g/km)* 147
Najveća snaga (KS/obr./min) 184/ /4.000
0 do 100 km/h (sek.) 9,4
Najveća brzina (km/h) 195
Okretni moment (nm/obr./min) 382 /1.800~2.500
Potrošnja goriva (l/100km)* 5,9
CO2 Emisije (g/km)* 154

7-godišnja garancija

7-year warranty

7-godišnja garancija

Jedna briga manje.

Zamislite: jedna od glavnih briga manje sedam godina vašeg života.
Nudimo vam najdužu evropsku garanciju.
To je garancija za celo vozilo za potpunu bezbrižnost. Zašto tako dobra ponuda? Jer je Kia Sportage napravljen da traje i testiran po najvišim standardima pouzdanosti i izdržljivosti. Iako ste pokriveni garancijom, vrlo verovatno vam to nikada neće trebati. To je, sve dok važi garancija, čak u potpunosti prenosivo na sve buduće vlasnike, što vam omogućava višu cenu kod eventualne preprodaje vozila.

Kijina 7-godišnja / 150.000 km garancija za novo vozilo važi u svim zemljama EU
(uključuje i Srbiju, BiH, Crnu Goru, Norvešku, Švicarsku, Island i Gibraltar) u skladu s lokalnom važećom legislativom.