Studija Auto Express među vlasnicima novih vozila – Kia je najbolja
autoexpress.co.uk, 15.06.2022

Kia XCeed najbolje ocijenjen među svim modelima, Rio je ukupno 2., a Sportage 6.

4.7.2022

U studiji 2022 Power Driver koju je izvodila britanska revija Auto Express anketirali su hiljade vlasnika do dvije godine starih vozila – ove godine se za titulu borilo čak 75 modela.

Istraživanje o novih automobilima 2022 Driver Power je najbolji vodič u Ujedinjenom kraljevstvu o tome šta vlasnici misle o svojim automobilima koji su tako privlačni na sajtovima proizvođača i u prodajnim salonima trgovaca.

6. mjesto: Kia Sportage
Šesto mjesto u ovogodišnjem istraživanju je impresivan rezultat zadnje generacije ovog Kijinog izuzetno uspješnog srednje velikog SUV-a. Vlasnici su rekli da im se sviđaju praktičnost, stil i udobnost u prednjem i zadnjem dijelu Sportagea. I za djecu su se sudeći po odazivima dobro pobrinuli, tehnologija je jednostavna za upotrebu, a troškovi servisiranja su prihvatljivi.

3. mjesto: Kia Rio
Među najboljom trojicom opet se našao Kia Rio. Iako je ovaj korejski model bio drugi u prošlogodišnjoj studiji još jedan impresivan niz rezultata mu omogućava da i u 2022. ostane na pobjedničkom postolju.
Rio ove godine nije pobijedio u svojoj kategoriji, ali se iskazao na svim područjima. Vlasnici naglašavaju da je infotainment njegov snažan adut; ugrađena satelitska navigacija djeluje dobro, dok je zaslon na dodir odgovarajuće osjetljiv, a pruža i solidan broj fizičkih tastera. Rio je dobio bodove i zbog dobrog omjera između cijene i kvaliteta, pritom vozači tvrde da je i cjenovno pristupačan. Po mišljenju vlasnika posebno je impresivna potrošnja goriva, a dobra je i visina osiguravajuće premije. Većina vlasnika Rija pohvalila je njegovu unutrašnjost za koju su mišljenja da je dobro izrađena. Prednja sjedišta su posebno udobna, ali i oni koji sjede pozadi imaju dovoljno prostora za noge. Vlasnicima Rija sviđa se kako se auto drži ceste i kako su odazivne kočnice, a i upravljanje je odgovarajuće. Vožnja je dobra, vlasnici kažu da je prtljažni prostor solidan za automobil poprilično kompaktnih proporcija. Takođe su ocijenili da ovaj korejski model ima dobar izbor sigurnosnih funkcija koje baš sve dobro djeluju.

Pobjednik: Kia XCeed 
Rezultati najboljih automobila u istraživanju Driver Power često su blizu, ali ove godine pobjednički Kia XCeed ima veliku prednost pred svojim najbližim takmacima. Srednje veliki crossover ima 2 velika aduta s kojima je izborio ukupnu pobjedu: vanjština plus vožnja i upravljivost. Po mišljenju vlasnika nijedan drugi auto nema kvalitetniju karoseriju, odazivnije upravljanje ili učinkovitije kočnice. XCeed je dobio visoku ocjenu i za svoj izgled, kvalitet vožnje i upravljivost. Nema područja na kojem se Kijin crossover nije iskazao, ali je još jedan vrhunac i njegova unutrašnjost. Vlasnici su bili prijatno iznenađeni time kako je osmišljena kabina i kako su udobna prednja sjedišta. Pored toga vozači cijene i da je preglednost odlična i da je sve izrađeno po visokom standardu kao i od materijala odličnog kvaliteta. Xceedov zaslon na dodir je vrlo vidljiv i odazivan, a Kia je obezbijedila dobar balans između fizičkih tastera i upravljanja na zaslonu na dodir. Sva tehnologija je jednostavna za upotrebu i povezivanje pametnog telefona s informacijsko-zabavnim sistemom nije problematično. 
Opšti kvalitet izrade je kod XCeeda fantastičan i vlasnici izvještavaju da je to auto čije održavanje je jeftino. Na kraju dodajmo i da korejski model ima uglađen mjenjač, puno praktičnih pretinaca i djeci prijatnije funkcije od bilo kog drugog vozila.

Za gledanje originalnog članka, molimo, kliknite OVDJE
 

Posljednje vijesti