NOVA KIA OPTIMA PLUG-IN HYBRID

NOVA KIA OPTIMA
PLUG-IN HYBRID
NISKA POTROŠNJA GORIVA -
VRHUNSKI STIL I UDOBNOST.

Predstavljamo Kijino prvo priključno (plug in) hibridno električno vozilo koje kombinira najbolje iz svih područja - od atraktivnog dizajna do prijatnog interijera, niskih troškova održavanja i minimalnog uticaja na okolinu. Sve to zahvaljujući plug-in hibridnom pogonu koji Optimu čini iznimno privlačnom za sve ekološki osviještene vozače - s dometom od 54 km isključivo na struju sa samo 37 g/km CO2.

PREPOZNATLJIV IZVANA. RAZLIČIT IZNUTRA.

Osim što je užitak za voziti, nova Kia Optima plug-in hibrid je užitak i za gledati iz svakoga ugla, izvana i iznutra.
Vanjski izgled
Prepoznatljiv zahvaljujući svojim karizmatičnim i mišičavim linijama, vanjski izgled Optime predstavlja mnogo novih vizuelnih poboljšanja koja joj daju jedinstven izgled i poboljšanu aerodinamiku. To uključuje redizajnirane branike koji poboljšavaju aerodinamiku, posebne umetke za prednju rešetku, posebna LED svjetla i naravno integrisani punjač za struju.
Unutrašnjost
Poseban dizajn se ističe puno više nego što se čini na prvi pogled. Zato nije iznenađenje da je unutrašnjost nove Kia Optime plug-in hibrida jednako zapanjujuća kao i vanjski izgled. Moderna, prostrana i visoko kvalitetna - to su neke od riječi koje će Vam pasti na pamet kada uđete u novu Optimu plug-in hibrid.

NAJBOLJE IZ OBA SVIJETA: PLUG-IN HIBRIDNA TEHNOLOGIJA OBJAŠNJENA

Novu Optimu plug-in hibrida pokreće kombinacija benzinskog i električnog motora, koji se može puniti i u Vašem domu na običnu utičnicu ili na javnoj postaji za punjene. Upravo to Vam dopušta neograničenu fleksibilnost dok vozite.
Vozeći se samo na struju nova Optima plug-in hibrid može preći do 54 km bez korištenja benzinskog motora. Put do Vašeg odredišta nikada neće bit problem zahvaljujući motoru s unutrašnjim sagorijevanjem koji Vam omogućava da vozite plug-in hibrid kao bilo koje drugo vozilo. Inovativan motor koristi Kijin učinkovit 2,0-litarski GDI benzinski motor koji donosi 156 konjskih snaga. Upravo taj motor pomaže električnom motoru da se puni tokom vožnje nakon što se baterija isprazni.
Plug-in hibridna tehnologija prati korak s performansama nudeći glatki prelaz iz električnog načina vožnje u hibridni način vožnje. Uz dobre performanse, nisku potrošnju goriva i niske emisije plinova Optima plug-in hibrid jednostavno se vozi i održava kao obično vozilo.
Sa svojom naprednom tehnologijom, impresivnim performansama i 7-godišnjim tvorničkim jamstvom na bateriju i čitavo vozilo čini Optimu plug-in hibrid pobjedničkim izborom.

PREPOZNATLJIV IZVANA. RAZLIČIT IZNUTRA.

8-inčna navigacija s Kia's Connected Services, Android Auto i Apple CarPlay

Uživajte u svim prednostima Kijinog najnovijeg infotainment sistema koji uključuje naprednu navigaciju s podrškom TomTom Live Services (1) - koja nam pruža informacije o saobraćaju uživo, prati kamere za brzinu (2), lokalno pretraživanje zanimljivih lokacija i vremensku prognozu. Možete biti informirani u potpunosti bez dodira gumba: zahvaljujući glasovnoj kontroli Android Auto i Apple CarPlay (3) možete imati ruke na upravljaču i oči na cesti cijelo vrijeme tokom vožnje.

Vrhunski audio sistem

Prazna baterija? Nemate kabal za punjenje? Nema problema. Jednostavno stavite svoj mobitel u pretinac na centralnoj konzoli i pustite ga da se puni bežično dok vozite. Kada izlazite iz vozila, sistem za otkrivanje stranih objekata upozorava Vas ako ste ostavili uređaj na punjaču (4).

Vrhunski avdio sistem

Poslušajte, svi ljubitelji muzike! Infotainment sistem na dodir dolazi u kombinaciji s moćnim Harman/Kardon audio sistemom od 590 watta i 10 zvučnika koji nude izvanredan zvuk. Sve to nudi Vam iskustvo u kabini koje nećete pronaći nigdje drugdje.

KIJINA TEHNOLOGIJA DRIVE WISE(5) VIŠE SIGURNOSTI. VIŠE UŽITKA.

Detekcija mrtvog ugla i sistem za pomoć pri vožnji unazad

Budite obaviješteni baš onda kada Vam to treba na cesti - za sigurnije putovanje s manje stresa. Detekcija mrtvog ugla upozorava Vas kada drugo vozilo uđe u Vaš mrtvi ugao, dok Vas sistem za pomoć pri vožnji unzad upozorava kada Vam se približava drugo vozilo dok izlazite iz svojeg parkirnog mjesta.

Pametni sistem za pomoć kod parkiranja

Parkiranje bez ruku, parkiranje bez muke: sistem vam pomaže pronaći odgovarajući parking, te preuzima kontrolu nad upravljačem i samostalno parkira vozilo s lakoćom u paralelna i okomita mjesta za parkiranje. Sve što Vi trebate je dodavati gas i kočiti.

Sistem za zadržavanje vozila unutar vozne trake

Uvijek ostanite u voznoj traci i pri željenoj brzini - za sigurniju vožnju. Sistem za zadržavanje vozila unutar vozne trake automatski Vas ispravlja ako krenete izlaziti izvan vozne trake bez pokazivača smjera dok sistem za ograničenje brzine čita ograničenja brzine i prikazuje ih na instrumentnoj ploči.

Napredni tempomat (ASCC)

Maknite nogu s pedale gasa dok napredni tempomat preuzima kontrolu. Dopušta Vam da podesite vozilo na određenu brzinu i udaljenost od vozila ispred Vas. Koristeći radarske senzore u prednjem dijelu vozila sistem održava udaljenost dok istovremeno prilagođava brzinu usporavajući ili ubrzavajući kako bi zadržao Optimu pri željenoj brzini.

Sistem automatskog kočenja u nuždi (AEB)

U pravom duhu Drive Wise aktivne sigurnosne tehnologije, Kijin autonomni sistem kočenja detektira i reagira brže od vozača na potencijalni sudar s drugim vozilom ili pješakom (6).
(1) TomTom Live Services
Usluge su besplatne 7 godina nakon prvog povezivanja navigacije s mobilnom mrežom.
(2) TomTom sistem za detektovanje kamera brzine
Mnoge države i lokalne vlasti slažu se da TomTom sistem za detektovanje kamera brzine čini vožnju sigurnijom. Kia je usklađena s lokalnim zakonima i prilagođava svoj sistem gdje je potrebno.
(3) Android Auto and Apple CarPlay
Kia Optima Plug-in hibrid biće jedan od prvih modela s Android Auto, dizajniran da radi s Android uređajima koji imaju 5.0 (Lollipop) sustav ili novije modele. Apple CarPlay™ biti će do kraja 2016. dostupan na svim Sportswagon modelima za iPhone 5 ili novije modele. Oba sistema predstavljaju sistem glasovne kontrole koja dopušta vozaču da zadrži ruke na upravljaču i oči na cesti tokom cijele vožnje.
(4) Bežični sistem punjenja za pametne telefone
Bežični punjač je kompatibilan s mobitelima s Qi tehnologijom ili adapterom.
(5) Drive Wise tehnologija
Drive Wise tehnologije je sistem asistencije i ne oslobađa vozača od njegove/njene odgovornosti da sigurno upravlja vozilom u bilo koje vrijeme. Vozač/vozačica i dalje mora prilagoditi svoju vožnju svojim vozačkim mogućnostima, kao i zakonima i uslovima na cesti. Drive Wise tehnologija nije dizajnirana da vozi samostalno. Za više informacija, molimo Vas da pogledate uputstva za upotrebu.
(6) Sistem za kočenje u nuždi
Sistem za kočenje u nuždi (AEBS) je sistem asistencije i ne oslobađa vozača od njegove/njene odgovornosti da sigurno upravlja vozilom u bilo koje vrijeme. Vozač/vozačica i dalje mora prilagoditi svoju vožnju svojim vozačkim mogućnostima, kao i zakonima i uslovima na cesti. Drive Wise tehnologija nije dizajnirana da vozi samostalno. Za više informacija, molimo Vas da pogledate uputstva za upotrebu.