Predstavljanje Galerija Specifikacije

Boje

{{spinner.loading_percent}} %
Pokreni 360° pogled
BOJE {{ selected_color.name }}

Karakteristike

+

Bežično punjenje mobilnih uređaja

Od sada ćete uvijek imati napunjen mobilni telefon. Uživajte u najnovijoj tehnologiji s bežičnim punjačem koji koristi elektromagnetno polje te se tako riješite nepotrebnih kablova.

+

Sistem za upozoravanje vozača na dekoncentraciju (Driver Attention Warning)

Sistem prati različite uzorke ponašanja vozača i prepoznaje vozačevu dekoncentraciju za volanom. Ako pokazujete znakove pospanosti i dekoncentracije upozorava vas zvukom upozorenja i simbolom na armaturnoj ploči.

+

Sistem za spriječavanje naleta (FCA)

Ne dopustite da nepredviđeni objekti stanu na Vaš put. Radar na prednjem braniku i kamera na vjetrobranskom staklu procjenjuju potencijalni rizik na pomolu, kao što su, npr. pješaci ili druga vozila. S upozoravanjem i automatskim kočenjem sistem za spriječavanje naleta (FCA-Forward-Collision Avoidance Assist system) pomaže Vam kod izbjegavanja nesreća ili smanjivanja njihovih posljedica. Jer svakom ponekad zatreba pomoć.

+

Radarski tempomat s funkcijom stani/kreni

Radarski tempomat se aktivira pomoću prekidača na upravljačkom obruču čime jednostavno podešavate željenu brzinu. Sistem tako ujednačava brzinu i udaljenost od vozila ispred sebe tako da Vi jednostavnije i zabavnije uživate u svom vozilu. U zavisnosti od brzine vozila ispred, Sportage ubrzava, usporava ili se u potpunosti zaustavlja uvijek održavajući sigurnu udaljenost.

+

Sustav za održavanje vozila u voznoj traci (LKA)

Neka Vas sistem upozori ako napuštate svoju voznu traku bez pokazivača smjera ili u potpunosti popravi položaj upravljača, ako je to potrebno. Neke Vam stvari mogu odvući pažnju, ali to ne vrijedi za Kia Sportage.

+

Upozorenje na vozila u mrtvom uglu (bscw)

Ništa ne propustite. Kontrolišite svaki detalj svakodnevne vožnje upotrebom radara koji prati lijevu i desnu stranu te događanja iza vozila. Sistem za upozorenje na vozila u mrtvom uglu koristi audio-vizuelna upozorenja kako bi Vas upozorio na vozila u Vašem mrtvom uglu.

Test vožnja

Akcijska ponuda

Novi Sportage

Najnoviji Sportage već je osvojio srca publike, ali i brojnih žirija što mu je donijelo mnoštvo nagrada za kvalitet, bezbjednost, pouzdanost i dizajn.

Već od 18.990 EUR

Test vožnja Katalog