PRVA ZA LJUDE

SPORTSKA SPONZORSTVA

Spajamo.

U kompaniji Kia Motors proizvodnjom vozila spajamo ljude. Pošto i sport spaja ljude kao sponzor podržavamo brojne sportske aktivnosti. Upravo zato jer sport spaja ljude, mi sponzorski dajemo potporu mnogim sportskim događajima.

Od vrhunskih događaja sponzorišemo svjetsko fudbalsko prvenstvo FIFA i UEFA Europa ligu, teniski grand slam Australian Open i sjevernoameričku košarkašku ligu NBA i regionalnu jadransku ligu ABA, kao i mnoge poznate svjetske klubove i reprezentacije u različitim sportovima - fudbal, košarka, odbojka, brzo klizanje, skijaški skokovi, streličarstvo i mnogi drugi. Pored toga otvaramo sportske događaje na lokalnom nivou. To važi i za našu zemlju.

Kia – glavni sponzor turnira Australian Open

Od svog prvog sponzorstva 2002. godine Kia učestvuje na turniru kao glavni sponzor i uspješno ga promoviše i podržava. Od prvog dana partnerstva svake godine australskom teniskom savezu stavljaju na raspolaganje više od 100 novih vozila Kia čime omogućavaju nezaboravan i udoban prevoz najboljim tenisačima, VIP gostima, zvaničnicima i medijima.

Rafael Nadal - Kia Brand Ambasador

Rafael Nadal je od 2006. godine – tada još kao mlada španska teniska senzacija - globalni ambasador brenda Kia. Svojom saradnjom Nadal i Kia širom svijeta zajedno ostvaruju Kijin slogan 'The Power to Surprise' (snaga iznenađenja).

Zvanični automobilski partner FIFA od 2007. do 2022. godine

Kia kao partner međunarodne krovne fudbalske organizacije FIFA i zvanični automobilski partner nudi vozila iz svoje bogate ponude modela i preko različitih marketinških aktivnosti i oglašavanja na stadionima jača svoju prepoznatljivost.

Kia sponzorstvo UEFA Europa liga

Liga Europa u fudbalu, koju oragnizuje evropska krovna nogometna organizacija UEFA, je jedno od najvećih klupskih fudbalskih takmičenja u Evropi. Kia Motors Corporation je prestižni globalni partner UEFA od 2006. do 2017. godine, kada je završila sponzorstvo Evropskog prvenstva, a od 2018. je sponzor UEFA-ine Lige Europa

Kia i moto-sport

Kia Lotos Race je prvenstvo koje se od 2006. održava u organizaciji Kia Motors Polska, a u njemu nastupaju izabrani trkači, koji se takmiče s prilagođenim vozilima Kia Picanto. Kia Lotos Race, koji mladim nadarenim vozačima omogućava da naprave prve korake u svijetu moto-sporta, sada je postalo međunarodno takmičenje! Više informacija možete naći na kialotosrace.pl/.

Sve Kompaktna SUV Sportski EV / Hibridi