Predstavljanje Galerija Specifikacije
Predstavljanje Galerija Specifikacije

Karakteristike

+

Radarski tempomat (SCC) s funkcijom kreni/stani

Korištenjem kamere i radara, radarski tempomat kontroliše XCeedovu brzinu i udaljenost od vozila ispred. Sistem održava udaljenost od vozila ispred sebe uz pomoć automatskog sistema za kontrolu brzine vozila. Ako vozilo ispred ubrzava, ubrzat će i XCeed do zadane brzine. Ako vozilo ispred uspori i održavanje sigurnosne udaljenosti nije moguće, sistem smanji brzinu ili u potpunosti zaustavlja vozilo. Korisna pomoć posebno u saobraćajnim gužvama.

+

Funkcija informisanja o ograničenjima brzine (ISLW)

Funkcija informisanja o ograničenjima brzine daje Vam sve potrebne informacije kako bi Vam pomogli da ostanete unutar ograničenja brzine. Korištenjem kamere na vjetrobranskom staklu očitavaju se ograničenja brzine i ograničenja preticanja te se informacije jasno prikazuju na navigacijskom ekranu i brzinomjeru.

+

Sistem za sprječavanje naleta (FCA)

FCA sistem može prepoznati vozila koja se približavaju i, opcionalno, pješake koji prelaze cestu. Uz pomoć kamere i radarskih senzora za praćenje brzine i udaljenosti između vozila upozorava vozača u slučaju rizika sudara aktivirajući vizualno upozorenje. U kombinaciji s dodatnom detekcijom pješaka, volan također vibrira. Ako nema reakcije vozača, automobil automatski koči kako bi izbjegao ili ublažio nesreću

+

Upozorenje o mrtvom uglu (BCW)

Sistem upozorenja o mrtvom uglu ima radarske senzore koji prate mrtvi ugao i upozoravaju Vas na dolazeće automobile prikazujući simbol na bočnom retrovizoru.

+

Sistem za pomoć pri parkiranju (SMART PARKING ASSIST)

Sa sistemom za pomoć pri parkiranju, ono se čini nevjerojatno lakim. Sistem koristi prednje, bočne i zadnje senzore kako bi vam pomogli s paralelnim, nagibnim i okomitim parkiranjem. Sve što trebate učiniti je držati kočnicu, gas i mjenjač - sistem se brine za upravljanje. Čak vam može pomoći da se izvučete iz paralelnih parking mjesta.

+

Automatsko gašenje dugih svjetala (HBA)

Kada to situacija dopušta, XCeed automatski prelazi na duga svjetla. Kada kamera u vjetrobranskom staklu noću prepozna nadolazeća svjetla drugih vozila, HBA sistem automatski prelazi na kratka svjetla da ne bi zaslijepila druge vozače.

Porodica Ceed

Novosti

48-voltni blagi hibrid i Kijin novi inteligentni ručni mjenjač za porodicu Ceed

EcoDynamics+ 48-voltni dizelski blagi hibrid od sada u ponudi modela Ceed

I EcoDynamics+ izvedbe sa 7-godišnjom garancijom

‘Clutch-by-wire’ inteligentni ručni mjenjač

Saznajte više

Električne Kije za rekordni tržišni udio u Evropi

Prodaja električnih modela veća za 65%, a plug-in hibrida za 29%

Prodaja elektrificiranih Kija veća za 18%

Svaka četvrta prodata Kia u Evropi je hibridna ili električna

Saznajte više

[VIDEO] TEST: Kia Xceed, vijesti.me

Podgoričke Vijesti imale su priliku testirati novu Kiju XCeed sa 1.0 benzinski turbo motorom i Flow paketom opreme...

Saznajte više

Test vožnja

Sve Kompaktna SUV Sportski EV / Hibridi